Vi siktar på att erbjuda branschens bästa elevprogram

Vi siktar på att erbjuda branschens bästa elevprogram

Elevprogrammet startade i Sverige 2018 inom Volvo, Renault och Dacia verksamheten på Bilia. Hösten 2019 fortsatte utrullningen inom Toyota, Lexus, BMW och MINI.

Vi erbjuder även ett certifieringsprogram för gymnasieelever i Sverige tillsammans med Motormännens riksförbund. Certifieringen innebär att elevens färdigheter och yrkesskicklighet i olika arbetsmoment kontrolleras ute i verkligheten under en praktikperiod.

Trainee/praktik

Trainee- och praktikplatser utöver Sveriges Elevprogram hanteras lokalt. Om du är intresserad av en praktikplats, kontakta oss gärna på via vårt formulär här.

På grund av integritetslagar kan vi tyvärr inte ta emot CV per e-post.

Tre ambitiösa inhoppare – som fick jobb

Loneavdelning_please_credit_NEWSROOM_low.jpg

Att rekrytera nytt är inte alltid en dans på rosor. Det gäller att hitta rätt person till rätt plats. Dessutom ska de smälta in i gemenskapen. Så när Bilias lönechef Hans Groth fick möjlighet att anställa tre unga och duktiga personer, som dessutom redan visat vad de gick för via en praktikperiod på Bilia, då slog han till.

Praktikanter från olika utbildningar
De tre – Labinot Rexhepi, Arber Gashi och Roberto Martic – gled alltså inte precis in på Bilia på en räkmacka. De började sin bana inom företaget som praktikanter från olika utbildningar. – Men när de väl kom in fungerade de otroligt bra, säger Hans Groth. Sedan har de tre haft lite tur också, eftersom några plötsligt slutade och lämnade luckor efter sig. Dessutom hade avdelningen fått in många fler löner att hantera som en följd av att Bilia gjort flera förvärv. Det behövdes folk, helt enkelt. Arber Gashi var den som kom in först. – Jag började som praktikant på Central administration. Då satsade jag på att visa framfötterna, säger han.

Ville till bilhandeln
I juni 2017 blev han provanställd på löneavdelningen, vilket ledde till en fast anställning när han bara var 20 år gammal.

För Labinot Rexhepi och Roberto Martic började resan till Bilia när de blev kompisar på en tvåårig KY­-utbildning till lönekonsult. När det var dags för praktik ville båda till någon av de större bilhandlarna.

– Vi är båda ganska intresserade av bilar, säger Labinot Rexhepi som började ringa till Bilias lönechef för att höra sig för om praktik. Hans Groth minns samtalen mycket väl. – Ja, han var väldigt enträgen, och ringde ett antal gånger. Samtidigt hörde en av våra tekniker av sig och berättade att hans bror ville ha praktik.

Nöjd med rekryteringarna
Brorsan visade sig vara Labinot Rexhepis kursare Roberto Martic. – Jag bestämde mig för att ta in båda två, säger Hans Groth. De lyckades få även sin andra praktikperiod på Bilia. Och så kom avhoppen som bäddade för anställningar. Hans Groth är mycket nöjd med rekryteringarna. – De är drivna och trevliga killar som gillar att hugga i, och som dessutom är snabba i huvudet. De berikar verkligen gemenskapen. Dessutom sänkte de medelåldern på avdelningen rejält, säger han.

Text: Thomas Drakenfors
Foto: Jeanette Larsson

 

Vi ska ha branschens bästa elevprogram

Vi ska ha branschens bästa elevprogram

Annika Liljedahl, HR-specialist

Gymnasieelever på verkstäderna är något som både yrkeslinjerna och Bilia vinner på. – Redan i dag är vi ett mycket attraktivt företag för eleverna.

Läs mer här

Läs mer om

Mål & strategi

Här kan du läsa om hur vi skapar värde för våra kunder, våra mål och hur vi planerar att växa framöver.

Läs mer här
Mål & strategi

Tillväxtstrategi

Vårt mål är att växa med mellan 5–10 procent per år.

Läs mer här
Tillväxtstrategi

Om oss

Som en av Europas största bilåterförsäljare erbjuder vi service, finansiering, försäkringar och dessutom försäljning av nya och begagnade bilar.

Läs mer här
Om oss