Vision och värdegrund

Att vara branschens bästa servicebolag, genom omtänksamhet om våra kunder och kollegor

Vision och värdegrund

Vi strävar efter ständig utveckling, att bli lite bättre för varje dag, oavsett roll och arbetsuppgifter. Genom att arbeta målmedvetet med stöd i vision, värdegrund och kundlöfte skapas en positiv spiral där vi kan överträffa förväntningar och ge såväl kunder som kollegor en bättre upplevelse.

Vision

Branschens bästa servicebolag – genom omtänksamhet om sina kunder och kollegor.

Vi arbetar kontinuerligt för att vara branschens bästa servicebolag genom attraktiva fullserviceverkstäder, lättillgängliga bilhallar och en kundservice som alltid finns nära till hands, alla dagar, dygnet runt.

Kultur och värdegrund

Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt.

Vi är engagerade i mötet med varandra, med kunder och leverantörer. Vi nyttjar vår kompetens för att hitta lösningar och förslag med kundens bästa för ögonen. Genom att vara äkta och visa respekt för varandra skapar vi förtroende för oss som företag och våra medarbetare.

Kundlöfte

En bättre upplevelse.

På Bilia gör vi alltid det lilla extra för våra kunder, oavsett om kontakten sker via telefon, som ett besök i verkstaden eller i bilhallen. Genom att skapa en positiv upplevelse som överträffar förväntningar och ger ett mervärde, kan vi bygga långsiktiga kundrelationer som särskiljer oss från andra aktörer i branschen.

Läs mer om

Varumärken och marknader

Vi har åtta attraktiva varumärken i fem länder

Läs mer här
Varumärken och marknader

Bli en del av Bilia

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss?

Läs mer
Bli en del av Bilia

Investera i Bilia

Fem goda skäl att investera i Bilia

Läs mer här
Investera i Bilia