Vår historia

Från återförsäljare till helhetsleverantör

Vår historia

Tidslinje

historia_2022_Q4.png

BMW_kollegor_1J3B4069_low.jpg

1960-70-talet

Redan 1967 togs det första steget mot det Bilia som finns idag. Då bildade AB Volvo det helägda dotterbolaget Volvator för att samordna återförsäljare och hjälpa till vid generationsskiften.

Under 60-talet expanderade Volvator i Sverige. På 70- och 80-talet tog man sig även in på de danska och tyska marknaderna.

1980-90-talet

Namnet ändrades till Catena i samband med börsintroduktionen 1984 och bytte sedan namn till Bilia 1997. Vid det laget hade man försäljning av personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner i elva länder.

2000-talet

2003 delade Bilia ut affärsområdet Lastbilar och entreprenadmaskiner till AB Volvo. Sedan dess har Bilias verksamhet koncentrerats till personbilar och lätta transportbilar. På senare år har koncernen utökats med ett stort antal förvärv av bland annat Toyota- och BMW/MINI-verksamheter i Sverige och Norge samt BMW/MINI-verksamheter i Västeuropa.

Bilia idag

Idag är vi en helhetsleverantör av allt som rör bilägandet. Tjänsteutbudet inom serviceaffären har utvecklats under åren och idag erbjuder vi drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck, däckhotell, fälgrenovering, billtillbehör, bilvård, service och reparationer, lack- och glasbehandling och plåtarbeten.

 

 

kund_volvo_0007_low.jpg

Gå vidare

Vår vision

Vår vision och värdegrund vägleder oss i hur vi bemöter våra kunder och kollegor

Läs mer här
Vår vision

Mål & strategi

Här kan du läsa om hur vi skapar värde för våra kunder, våra mål och hur vi planerar att växa framöver.

Läs mer här
Mål & strategi

Styrelse

Hälsa på vår styrelse

Läs mer här
Styrelse