Företagsinformation

Bilia är en av Europas största bilkedjor med en ledande position inom service för och försäljning av nya och begagnade personbilar och transportbilar samt ­tilläggstjänster såsom ­finansiering och försäkring. Bilia har 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter, en i Sverige och en i Norge.

Bilias vision är att vara branschens bästa servicebolag – genom omtänksamhet om våra kunder och kollegor. Bilia arbeter kontinuerligt för att vara branchens bästa servicebolag genom attraktiva serviceverkstäder och bilhallar med anpassade öppettider.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Serviceaffären omfattar verkstadstjänster, reservdelar, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, MINI och Dacia samt transportbilar av märket Renault, Toyota och Dacia.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt.

 

Affärsidé, vision och strategier

Bilias vision
är att bli branschens bästa servicebolag – genom omtänksamhet om våra kunder och kollegor.

Bilias affärsidé
är att erbjuda servicetjänster, bilförsäljning och hänförliga tilläggstjänster som ger varaktigt värde för våra kunder och ett enkelt bilägande.

Bilias strategi
är att genom tydligt kundfokus skapa förutsättningar för en kostnadseffektiv och lönsam tillväxt. Tillväxten ska komma från förvärv av verksamheter, från fler kunder i Serviceaffären och från ett brett utbud av tjänster och produkter för att ge Bilias kunder en bättre upplevelse i sitt bilägande.